Friday, August 10, 2012

One Direction! :)

it has been almost a year since my last write up. been busy here and there. been running errands all up and down. been struggling to own a life. and Alhamdulillah, Allah dengar doa saya. betul kata orang, kalau bercerita dengan dinding, how much the wall can help you? in what way it can comfort you? talk to a friend, how deep can they understand you? how far they can bear with you? but when you share your deep feeling with Him, InsyaAllah He will never let you down. i've experienced this myself. MasyaAllah, menitik air mata ketika mendapat berita berita gembira seperti apa yang saya mintak dari Dia. life is just to short to wake up and give up on everything. never lose faith. Allah knows the best for us. :)

Tuesday, September 27, 2011

Rest in Peace T.T


kiki @ 1 1/2 months old


T.T



kiki @ 3 months old


kakak can't say much kiki. everytime i'm about to write this, kakak nangis. it is sad. damn sad for kakak and others. we love you kiki. definitely we love you so much. esok pagi kakak bangun, no more kiki yang selalu tunggu depan pintu rumah. waiting for someone to open the door for you. hukhuk. no more kiki yang akan lari datang tunggu kakak balik kerja in front of the gate. kakak miss you so much. rest in peace my dear honey. you're never to be forgotten. kakak always love you. T.T





Friday, August 5, 2011

hey, he's my man !

saya rindu awak.

jaga diri baik-baik ok.

puasa jgn tinggal kalo tak uzur!!

saya sayang awak.

saya tunggu awak balik.

jgn risau pasal saya.

i love you B.

more than words can say.


=)

Wednesday, July 20, 2011

kesah si kerang =)

B: video cal i skang..

**********************

me: b, i pucat sgt ke?
B : sgt syg..
me: haha..cun ap..
B : mcm cik ponti..haha..
me: nk wt cmne..gf u krg drh..
B : mkn la kerang byk..
me: xlalu r mkn byk2..tgu u blk r kte g mkn krang bkr..
B : krang bkr mne best?
me: ntah..haha..kuala perlis kot
B : awat jauh sgt??
me: dlu slalu mkn kt sne je..
B : i jrg mkn krang bkr..tp i ske mkn nsi lemak lauk sambal kerang..haha..
me: u sume nk sambal je..
B : hehe..rndang krang..
me: rndang? jrg mkn..stkt grg dgn kntang 2 ad r..
B : ape2 la menu skali pn..tp i ttp nk u mkn krang byk..
me: npe? tkt i mati?
B : bkn..pucat sgt la..nmppak krg drh..
me: i puase kn..u blm tgk lg mke i pas mnd air trjun yg sjuk..bbr biru, mke pucat lesi..
B : tu sbb u krg drh..phm??
me: x mati pn lah krg drh ni..
B : tp bhy la syg..
me: rsau ke??
B : mst la..
me: syg jgk u kt i kn?
B : MESTI LAH!

Friday, July 1, 2011

dalam hati ada sendu

"semakin aku mencuba percaya..
semakin aku menemui dusta.."

"semakin aku menghampiri bahagia..
semakin aku merasa derita.. "



Sunday, June 26, 2011

rindu lah !

sumpah aku rindu gile kt kau farol amri. rase macam nak pegi sandakan pun ade jugak. tapi tu lah. kau pulak busy memanjang. next month dah nk masuk operasi. tinggal aku sorang 3 bulan kan? memang aku akan gile nanti. last jumpe kau hari tu awal bulan 3. hahaha. dah bape lme tuh ?? kau kire lah sendiri. aku harap sangat kau balik hujung tahun nanti. dah lah birthday aku and raya tahun nih kau takde macam tahun lepas. oh, semoga Tuhan beri aku kekuatan. ;pppp

Thursday, June 16, 2011

seharian di majlis pertunangan

it was a simple engagement. yela, kampung kan. but aku prefer engagement yg simple mcm tu. tapi simple2 pn 30kg beras & 10kg mee jugak lah. sape yg btunang? tentulah bukan aku. its my aunty (mom's cousin sister). most of the guest tentulah family. family besar aku sangat besar and ade je yg aku tak kenal. aku sekadar berbaju kurung polos (psl skema sgt?) dan rambut bersimpul. sampai uma kenduri bru aku tingat kejap lagi ade tahlil. ha, bagus lah. tudung aku takde. dengan mke tak malunye, aku pegi jumpe adik si pengantin mintak pinjam selendang. hahaha. kalo malu nanti takde selendang.

dari pagi sampai lah kenduri habis aku kt sne. tp aku bukan pegi tayang mke aku ok (sedar mke x cun!). aku pegi wt keje tau. sahari duduk dapur, ulang alik angkat talam, basuh pinggan lagi. bukan aku nk claim pape. bukan buat2 rajin tp mmg tgh ade mood. kalo takde mood baik aku tak pyh pegi trs. betul tak? aku mengaku aku ni takde lah rajin mne pun. tp aku enjoy jmp sedare mare aku yg pada aku pangkat makcik2, nenek2 tuh. banyak nasihat yg aku dpt and tentunya blh digunapakai.

the best part tentulah bile rombongan sampai. nenek2 sgt excited. aku?? curi2 tgk kt blkg langsir. sebab tibe2 aku rse cun sgt dgn mke bminyak, rambut bergulung and of course kain bju kurg yg da dilipat tgi utk pegi depan2. hahaha. sumpah malu. sempat jugak lah aku usha kalo2 mata aku sempat singgah ke mke2 yg sedap mata memandang. hahahaha. malang sekali maktok dah jeling2. ok, dah paham sgt isyarat mata beliau. aku kembali ke dapur.

dan sekali lagi, aku dipanggil utk hidang makanan kt rombongan pihak lelaki. memang! memang sesuai sgt dorg suh aku pegi hidang. sumpah aku malu. bukan sebab tak cun. yg tu aku da tau. tp sebab aku rse keadaan aku time tuh mcm sje undang gelak org rmai. hahaha. aku tgk diri sendiri pun dah gelak mcm ape je. sumpah mcm bibik. kot bibik lg cun dr aku. da, lntak lah ape org nk ckp. dorg dtg bkn nk pinang aku. time aku nt bru la aku cantik2 sket.

haa, lpe plak. aku tak pegi tgn kosg ok. aku bwa skali fruit tartlet utk knduri tuh. takde lah byk sgt tp blh la utk promote2 kt org kmpung. da tk sgke plak kakk pengantin ltak wt jd hntaran. hahaha. halal je lah. ade lbih pn lg. alhmdulillah, promosi aku dterima baik. tp sorry xde gambo utk upload. aku bz sehari kt dpur. nk amek gmbo pn xsempat. hahaha.

tgk org btunang rse mcm aku pn nk btunang jgk. tp aku tk ready lg. hahaha. sabar ye yana. pegi cari keje dlu. jgn nk brangan sgt. hahaha !!!