Sunday, November 14, 2010

kau ni buat aku menyampah lah ! : episod empat

LANGKAWI...kalau dulu padang jarak padang terkukur, sekarang pun ape kurangnya panas sampai boleh buat kulit melecur..hahahahaaa..what a word to describe! lame aku tak jejak kaki kat sini. dan baru aku sedar yg family aku dah lame tak pegi bercuti.

ape yang menarik kat LIMA nih? tengok2 kapal? ouh, im so not into it. totally bukan aku. well, orang dah bawak, ikut ajelah. mane dia ek? dari tadi aku tak nampak dia. eh, tapi apesal lak aku nak cari dia? hahahahaa. kelakar lah. rase macam nak ajak dorang blah dari sini je.

"korang, jom kite g pekan Kuah? lapar lah."
"nak g naik ape?"
"van pun boleh."
"eh, takpe ke?"
"aduh, jom je lah."

tibe2 aku nampak dia kt hujung sana. eh, dengan ain?? hmmmmm.. xpelah. aku dah lapar. lain kali je aku usha kau ok??

perut dah kenyang, hati dah senang. baru seronok nak jalan2. orang cakap coklat kat langkawi ni murah2. duty free lah katekan. seronok gile aku beli coklat. sedar2 kitorang dah lambat. sampai je balik kat tempat LIMA tuh masing2 dah nak gerak g tempat lain. nasib baik lah sempat. sementara menunggu, ade orang tegur aku.

"hoi budak sakit!"
"apesal?"
"kau ok ke hari ni?"
"ok je"
"banyak beli barang?"
"eh, suke hati aku lah"
"nak aku tolong bawak kan barang kau?"
"tak yah susah2. tapi boleh jugak."
"bagi sini."
"nah, jangan bagi hilang!"
"eleh, coklat je pun. untuk aku takde ke?"
"nak beli sendiri lah.."

aku terus blah tinggal dia bawak barang2 aku. sape suh offer. baik sangat lah konon?? but actually rase cam nak jerit. OMG! he's talking to me!! macam tak caye je dia offer nak bawak barang aku tadi. tapi nape aku layan dia camtu? nasib kau lah farol!! janji aku happy.

pastu dorang bawak kitorang sume g shopping before balik kampus. second round aku shopping coklat. hehehee. memang banyak. tibe2 aku rase macam nak beli untuk farol. yelah, kesian dia kena bawak barang aku. tapi apesal lak aku nak buat baik dengan die? hmmm. takpe lah.

well, it's time to go back. macam biase lah. kne bkumpul b4 naik ferry. eh, barang aku!

"err, weh"
"ape?"
"nak barang aku."
"ouh, ha. tadi aku tinggal atas bus. aku rase coklat kau cair cket r"
"ha???"
"haha, tak lah."
"hmm, thanks."
"tu je?"
"jap..nah upah kau."
"weh.."
"amek je r."

then aku terus blah. dah malu sebenarnye nak bagi coklat kat die tadi. mane taknye. coklat "kisses" jugak yang aku bagi. lain die pikir nanti lagi aku malu. mane nak letak mke? ayoooooo. ahahahahahaa. kan dah senyum sorang2. before naik ferry sempat lagi aku pandang die. rase mcm nak ckp, "farol amri, aku suke kau !!"


........TAMAT.......